Bu sene 2.si düzenlenen tematik gençlik gelişim kampları bu hafta İslâmî İlimler kampı ile devam etti. Cuma akşamı 10. Merkez Mostar Gençlik ekibi tarafından düzenlenen sohbet programı Şafak İlahiyat Yurdu Mevlid Ekibinin okuduğu mevlid-i şerif ile başladı. Ensar Arslan hocamızın Efendimiz’in (s.a.v.) doğduğu günü kutlamak ve mevlidi şerifin önemi hakkındaki sohbeti ile devam eden program şehir dışından gelen arkadaşlarımız için güzel bir karşılama programı oldu.
Çok geniş bir katılımla gerçekleşen kamp cumartesi sabah Üsküdar Gençlik merkezinde başladı. Günün ilk oturumu Marmara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kemal Yıldız hocamızın “ilmin önemi” konulu konuşmasıydı. Hocamız konuşmasında “ilim nedir, niçin önemlidir ve ilim nasıl tahsil edilmelidir gibi konularda katılımcılara önemli bilgiler verdi.
İkinci oturumda Kastamonu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Rafet Özkan Hocamız “Akademik Çalışmalar ve Dil Hazırlıkları” konusunda konuştu. Hocamız konuşmasında yabancı dil öğrenmede yaşadığımız temel sıkıntının kendi dilimize vakıf olmayışımızdan kaynaklandığına dikkat çekti. Konuşmasında gelecekle ilgili hedeflerin büyük olduğunu dile getiren hocamız katılımcı arkadaşlara kendilerini dil hususunda geliştirmeleri gerektiği, Arapçayı en iyi şekilde öğrenmeleri gerektiği ve fakat sadece Arapçanın da yeterli olmayacağı konusunda verdiği tavsiyelerle ilgililere güzel ufuklar çizdi.
Öğleden önceki son oturumda Erciyes Üniversitesi hocalarından Prof. Dr. Yusuf Benli “İlim ve Hizmet Anlayışının Paralel Götürülebilmesi” konulu konuşmasında kıymetli birikimlerini ileride o kürsülerde olma hedefiyle gelen öğrencilerle paylaştı. Günün son oturumunda Semerkand Yayınları Genel Yayın yönetmeni Ali Sözer “Medrese-Üniversite-Yayın Üçleminde Bir Ufuk Çizmek” konusunda ilmî ve yayıncılık tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.
Günümüzde söz söyleme işinin ehline bırakılmadığına dikkat çekti. Kitap yazmanın artık kendini ortaya atmak ya da para kazanmak için yapıldığı, ehil olmayan onca insan konuşurken esas söz sahiplerinin susmasının büyük bir hata olacağı Hocamızın konuşmasından öne çıkan başlıklardı. Seminerlerden sonra çıkılan Çamlıca Tepesi’nde havanın soğuk olmasına rağmen hoş vakitler geçiren arkadaşlarımız sıcak çayları eşliğinde “Aziz İstanbul’a bir tepeden bakma” fırsatı buldular.
Kampın 2. Günü Hüseyin Okur hocamızın “Vakıf Kültürü ve Vakfımızın hizmet Birimleri” konulu konuşması ile başladı. Vakfın iyi anlaşılması gerektiğini söyleyen hocamız “Sizi ve beni buraya getiren bu faaliyetlerin yapılmasında, sizin ilahiyat okumanızda vesile her ne ise işte o vakıftır.” dedi. İkinci oturumda Erzincan Üniversitesi Öğretim görevlilerinden Yrd. Doç Dr. Mehmet Gayretli “İlahiyat ve DKAB Öğrencileri İçin İş İmkânları” konulu konuşmasıyla katılımcılar için gelecek adına önemli bilgiler verdi.
Bir sonraki oturumda Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Muhammed Ayhan “Farklı Fikirler Karşısında İzlenmesi Geren Yol” konulu konuşmasında ilahiyat fakültelerinde öğrencilerin karşısına çıkabilecek soru ve sorunlara değinen hocamız, ilmî münazaralarda saygı ve üslubun önemine dikkat çekti. Günün ve kampın son oturumunda Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gayretli “Klasik Arapça Eğitiminin Önemi”ni anlatmak üzere tekrar kürsüdeydi. Hocamızın konuşmasının akabinde katılımcı arkadaşlarımız katılım sertifikalarını Mostar Gençlik Genel Müdürü Mahmut Kılıç’ın elinden aldı.