Bize Ulaşın
Mollahüsrev Mh. Taştekneler Sk. No:12
Süleymaniye Fatih/İstanbul
0216 305 04 36

Liderlik Ve Kariyer Kampı

Mostar Gençlik olarak geleceğin başarılı liderlerini yetiştirmek ve gençlerimizi kişisel kariyerlerinde başarıya ulaştırmak amacıyla bu yıl ikincisini düzenlenen “Liderlik ve Kariyer Kampı”, Süleymaniye’deki Mostar Gençlik Federasyonu’nda 8-9 mart 2014 tarihlerinde gerçekleştirildi. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen Mostar Gençlik gönüllüleri ve sahasında yetkin ve başarılı isimlerin katıldığı eğitim kampımız başarıyla sonuca ulaştı.
İlk olarak 8 mart Cumartesi günü program Semerkand Şirketler Grubu Genel Müdürü olan Sıddık ÇAĞIL Bey’in “Gerçek Lider Kimdir?” adlı konferansıyla başladı. Sn. ÇAĞIL, ‘Liderlik nedir?’ sorusuyla söze başlayarak konuşmasının devamında liderliğin vasıflarını, Efendimizin liderliğini ve tasavvuf yolunda ilerlerken kariyer oluşturma hususunda nasıl hareket etmek gerektiğini ve nelere dikkat etmek gerektiğini anlattı. Daha sonra sözü Fayda Akademi eğitimcilerinden  Ahmet Buğa devraldı. BUĞA, ‘Çok Yönlü Gelişim Ve Çalışma Hayatındaki Önemi’ adlı seminerinde liderliğin anlamından, liderin kendini nasıl geliştirmesi gerektiğinden ve liderin edinmesi gereken özelliklerden bahsetti.   
Öğle yemeği ve dinlenme molasından sonra programa insan kaynakları yönetim danışmanı ve eğitimci olan Yusuf Hakkı BAKIRHAN Bey’in “Yeni Neslin Kariyer Yolculuğu” adlı semineriyle devam edildi. Sn. BAKIRHAN seminerinde kariyerin ne olduğu ve günümüzdeki önemini anlattı. Ardından konuşmasına başarıyı elde etme yollarından bahsederek devam eden BAKIRHAN, CV hazırlama ve iş başvurularında dikkat edilmesi gereken hususları örneklerle katılımcılara anlattı. Daha sonra günün son konuşmasını yapmak üzere Beşir Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet ŞANLI sözü devraldı. “Sivil Toplum Kuruluşu Bilinci” adlı konuşmasına Sn. ŞANLI, tasavvufta yardımlaşma ve dayanışmanın önemini anlatarak başladı. Konuşmasının devamında Beşir Derneği’nin yaptığı faaliyetlerden ve dünya çapındaki başarılarından bahsederek konuşmasını noktaladı. Yoğun geçen birinci günün ardından katılımcılar Süleymaniye Camii’ne götürüldü ve günün yorgunluğu buradaki eşsiz manevi havayla gönüllerden giderildi.
Programın ikinci gününde erken saatlerde eğitimlere başlanıldı. Programa Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektör Yardımcısı ve İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit KESKİN Bey’in “Etki Merkezli Liderlik” adlı semineriyle başlanıldı. Konuşmasında liderlerin etki alanlarından ve etkili liderlerin genel özelliklerinden bahseden KESKİN, daha sonra kendi tecrübelerinden ve çevresinden örnekler vererek etkili lider olabilmek için yapılması gerekenleri anlattı. KESKİN sözlerini programın başında söylediği “ayda en az bir kitap okumak alışkanlığımız olmalı” sözlerini tekrarlayarak tamamladı. Programa verilen kısa bir aranın ardından “Enneagram’la Karakter Analizi” adlı semineri ile Bahadır Bey sahneye çıktı ve katılımcılara enneagram testini, bu testin ne işe yaradığını, bu testteki kişiliklerin özelliklerinin nasıl olduğunu ve bu testi hangi amaçlarla kullanılabileceğini anlattı. Samimi ve sıcak bir üslupla sürdürülen eğitim karşılıklı soru cevap kısmının ardından sona erdirildi.
Öğle yemeğinin ardından liderlik ve kariyer konusunda eğitimlerin ve seminerlerin yer aldığı iki günlük yoğun program başarıyla sonuçlandırıldı. Programın sonunda katılımcılara “Liderlik Ve Kariyer Kampı”nı başarıyla tamamladıklarına dair sertifikaları takdim edildi.

Sitemiz daha iyi kullanıcı deneyimi vermek için çerezler kullanmaktadır.