Bize Ulaşın
Mollahüsrev Mh. Taştekneler Sk. No:12
Süleymaniye Fatih/İstanbul
0216 305 04 36

9. Mostar Gençlik Şurası Sona Erdi

Mostar Gençlik Dernekleri Federasyonu tarafından organize edilen 9. Mostar Gençlik Şurâsı 11-12 Ekim tarihlerinde Ankara Semerkand Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Türkiye genelinden yaklaşık 150 Mostar Gençlik il sorumlusu üniversite öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirilen şurâ,Mostar Gençlik Dernekleri Federasyonu Başkanı Muhammet Raşit Güngör’ün açılış konuşmasıyla başladı.
Açılış konuşmasından sonra 6. Merkez Vakıf Başkanı Bekir Sel gençliktemalı bir konuşma yaptı. Mostar Gençlik’in temel vazifesinin “hizmet” olduğunu dile getiren Sel “Yaşamadığımız hiçbir şeyi temsil de edemeyiz. Günümüzde çok hızlı bir şekilde yayılan kötülüklerin, git gide büyüyen yangının önüne geçecek olan Mostar Gençlik’tir. Üstümüzdeki emanetin gereğini yaparken kendimizi geliştirmeye de önem vermeliyiz. Tasavvufî hayatımızla meslekî hayatımızı eşit şekilde götürebilmeliyiz.”dedi.  Günün ikinci oturumunda kürsüye gelen Mostar Dergisi yayın yönetmeni Mükerrem Mete, dergininbakış açısını anlattı. “Mostar dergisinin beslendiği tek bir kaynak vardır. Gördüğü her şeye yeni bir anlayış üretmez.”diyen Mete, Mostar Dergisi’nin bir derdi olduğunu ve bu derdin gençlere ağabeylik ya da hocalık yapmak değil gençlerle arkadaşlık yapmak olduğunu söyledi. Mükerrem Mete, Edebifikir’in Mostar Dergisinin altyapısı olduğunu, yazar olmak isteyen, yazarlığa istidadı olan öğrencilerin burada kendilerini geliştirebileceklerini dile getirerek sözlerini noktaladı. Günün son oturumunda “Semerkand Bizim Neyimiz Olur” konulu panel için Murat Gökşen, Emrah Yardımcı, Mehmet Zeyd Yıldız ve Meddah-ı Fakir Yusuf Duru dinleyicilerin karşısına çıktı. İlk olarak söz alan Yusuf Duru “Anadolu’nun İslâmlaşmasındaSemerkand’dan gelen erenlerbüyük rol oynamıştır.Semerkand birleştirici bir unsurve bizi biz yapan en önemli tohumdur.Semerkand 1000 yıl sonrasına atılmış bir oktur.” diyerek Semerkand’ın anlam dünyamızdaki yerini anlattı. Daha sonra söz alan Emrah Yardımcı ve Mehmet Zeyd Yıldız SemerkandTv’de yayımlanan programların yayımlanış gayelerini anlattılar. İnsanın fıtrat olarak hikâyeli anlatıma yatkın olduğunu belirten Emrah Yardımcı tiyatroların bu özellikleriyle derdimizi anlatmada gayet etkili olduğunu söyleyerek sözü Murat Gökşen’e devretti.  “Modern dünyada insanı, insana dair olanı bulamıyoruz. Tam bu noktada Semerkand insana dair her şeyle imdadımıza yetişiyor.”diyerek genel bir özet yapan Murat Gökşen’in konuşmasından sonra soru kısmına geçildi.
Yoğun geçen birinci günün sonunda, katılımcılar yorgunluklarını havuzda attılar.
İkinci günün ilk oturumunda araştırmacı-yazar Selim Uğur “Dünden Bugüne Mostar Gençlik” başlıklı konuşmasında “Mostar Gençlik” idealinin bir tarihle sınırlandırılamayacağını anlatmasının akabinde Mostar Gençlik Ar-Ge sorumlusu Ahmet Talha Özdemir “Bu Yıl Neler Yapacağız” başlıklı sunumunda 2014-2015 eğitim öğretim döneminde yapılacak etkinlikler hakkında katılımcı arkadaşlara bilgi verdi.  Şurânın son oturumunda tekrar kürsüye gelen Muhammet Raşit Güngör yaptığı sunumda Mostar Gençlik’in faaliyetleri ve bu noktada sorumlulara düşen vazifeler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
açılış2
1. Merkez MG 3-5-7. Merkez MG DSC_0061 DSC_0071 DSC_0179 DSC_7597 mükerrem mete panel (2) panel

Sitemiz daha iyi kullanıcı deneyimi vermek için çerezler kullanmaktadır.