Mostar, ilgiyle takip edilen bölümleri ve yazılarıyla okuruyla 121. kez buluşuyor. Mart sayısının kapak konusu “Kısa Bir Aradan Sonra Reklamlara Devam Edeceğiz!” Esnafla mahalleli arasındaki dürüst ve samimi gelenek, çiftçinin emeği, işçinin alın teri gibi pek çok ahlâkî düstur, bugün banka reklamlarının sloganlarına meze ediliyor. Hedef müşteri kitlesi kadınlar olan her ürünün özgürlük, egemenlik gibi kulağa hoş gelebilecek(!) kavramlarla vurgulanması, gençlerin içinden geldiği gibi, başına buyruk ve çılgınca davranmasını öğütleyen markalarla kendilerini “daha farklı” ifade edebileceklerinden dem vurulması da boşuna değil elbette.
Mostar Şubat 121. Sayı:
Bu sayıda Talip Küçükcam ile Uluslararası terörizm, Batı’daki İslâm karşıtlığı ve korkusu, toplumsal şiddet başlıkları üzerinden zihin açıcı bir söyleşi gerçekleştirilmiş: “Avrupa’da Olan İslâmafobi Değil İslâm Düşmanlığı.”
Mücahid İlker:“Kısa Bir Aradan Sonra Reklamlara Devam Edeceğiz!”, Emre Baştuğ: “Mabed’de Sıcak Bir Gece”, Sulhi Ceylan: “Kendi Minberini İnşa Etmek”, Mümin Munis: “Osmanlı’da Kadının Adı Vardı”, Ömer Faruk E. : “Metroda Hafif Müzik, Elimde Yeraltından Notlar”, Beyaz Arif Akbaş: “Senin Paris Dediğin Güzelliğin Karikatürüdür”, Mihriban Eloğlu: “Kaleler de Kuyular da Allah’ın Elinde”, Emrah Mete: “Bir Kültür Endüstrisi Ürünü: Harry Potter”, Davut Bayraklı: “Çarşaf Cezayir Kadınının Kimliğindir” Atilla Ataeren: “Notanın Tarihteki Yolculuğu”, Şule Beyaz: “Çiçek Abbas’tan Recep İvedik’e Minibüs Tarihi”, Davut Bayraklı: “Cezayir’i Fransızlardan Çarşaf Kurtaracak” Fedai Tunca: “Osmanlı Devleti’nde Hukuk Sistemi”, Süleyman Salih Şahin: “Basitliğin Derinliği; Straight’in Hikâyesi”, M. Fatih Çakır: “İffet Mücevherinin Kıymeti Yok mu?” yazılarıyla dergide yerini alıyor.
Ayrıca Peride Nigâr Hanımefendi, “Peride Ninenizin Kamu Spotları” ve Üstad Muharrem Cezbe “Türk Maarifi Nasıl Salâha Kavuşur” yazılarıyla Mart sayısında yerlerini aldı.
Gündelik hayatın, sosyal konuların, genel kültürün ve mizahın geniş yer tuttuğu yazılar da zevkle okuyacağınız bir bölüm oluşturuyor. “İllüstrasyon”, “Gençliğin Gündemi”, “Kitap”, “Gençlik Sohbetleri”, “Ajanda”, “Sözlük”, “Makam” bölümleri de ilgililerini bekliyor.