125. sayısı çıkan Mostar Dergisi’nde bu ay “Arama Motoruyla Âlim Olamazsın” başlıklı kapak konusu işleniyor. Davut Bayraklı’nın işlediği konuda internet üzerinden alınan ve aslı bozulmuş bilgilerle yaşanıldığına ve çarpık ve yanıltıcı bilgilerle reklamların havada uçuştuğu sosyal mecraya her şeyden daha çok güvenildiğine değiniliyor.
“Cambaza Bak Cambaza!” başlıklı yazısında, yarışma programlarının sosyolojik ve psikolojik açıdan insanlığı zehirlediğini anlatıyor Mücahid İlker…
Ahmet İlker Mercan, Sultan Abdülaziz’in nasıl ve kimler tarafından öldürüldüğünü anlatıyor “Masonlar ve İngilizlerin Gölgesinde Katledilen Padişah: Sultan Abdülaziz” başlıklı yazısında…
Mobbing, iş hayatında aktif çalışanlarını, pasif çalışanlara dönüştürmeyi veya onları yok etmeyi amaçlayan, soyut ve somut hale dönüşebilen bir saldırı biçimi… Mehmet Ali Özkan “Modern Toplumda Yeni Şiddet Türü: Mobbing” başlıklı yazısıyla bu konuya değiniyor.
Davut Bayraklı ve Emre Baştuğ’un Srebrenitsa ve Jepa Anneleri Derneği Başkanı Munira Subaşiç ile yaptığı “Beş Yüz Yıl Öncesinin Öcünü Aldıklarını Haykırıyorlardı” başlıklı bir söyleşi var. Söyleşide Subaşiç, Srebrenitsa katliamı hakkında bilgiler veriyor.
Derginin diğer yazıları ise şunlar:
“Sigarayı Bıraktırma Derneği” Bülent Ata hikâye
“Bir Suikastten Sinema Filmine”: JFK Davut Bayraklı
“Oturduğun O Koltuğu Evden mi Getirdin?”: Mihriban Eloğlu
“Mahzun Bahçesaray”: B. Arif Akbaş
“Bu Mahalleye :Geometri Bilmeyen Giremez”: Ömer Faruk E.
“Narsis’in Beni”: Sulhi Ceylan
“Kadının Vazifesi ve Mevki Nedir?”: Mehmet Fatih Çakır,
“Ağrı Dağı Gibi Bir Abi: Nusret Özcan”: Şahin Aslan
“Sokaklar ve Çocuklar: Burası İngiltere”: Süleyman Salih Şahin
“Büt Dediğin Başarılı Üniversite Talebeleridir”: Feyyaz Avan
“Her Gün Pilav Yenmez”: Şule Beyaz
“Parada Şiir Yoktur”: Halil İbrahim Polat
“Bu İşin Kokusu Ertesi Günün İkindisinde Çıkar”: Feride Nigâr Hanımefendi
“Halide Edib, Niyçün Frenkçe Telifat Verdi”: Üstad Muharrem Cezbe