Mostar, ilgiyle takip edilen bölümleri ve yazılarıyla okuruyla 127. kez buluşuyor. Eylül sayısının kapak konusu “Okumadan Geçme!” Günümüz toplumuna ezberletilen bir laf vardır: “Bakmadan Geçme!” Şöyle bir etrafımızı kolaçan ettiğimizde bizi gereksiz ayrıntılara boğan çevremizin önümüze koyduğu reçeteyi “daha iyi hayat, tasasız başım” anlayışıyla okur ve kabul ederiz. Fakat neden sonra ağrımayan başımız ağrır ve iyi diye beklenen o parlak gelecek bir anda yok oluverir. Her koşulda “ben”imizi doyurmak için her gün sokağın kalabalığına karışır ve bir şekilde “iyi anlaşılmaya” çalışırız. Bir ürünü pazarlarken, biriyle tanışırken, bir iş görüşürken, seyahat ederken… Liste böyle uzar gider. Toplum içinde iyi anlaşılmak için türlü numaralara bel bağlayanları da görürsünüz, saf bir dille hiçbir gayret göstermeksizin derdini gerçekçi bir biçimde izah edeni de görürsünüz.
Bu sayıda Bekir Develi ile Türkiye’deki mizah anlayışı üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirilmiş: “”Yeni Neslin Korkutucu Bir Mizah Anlayışı Var”
Mehmet Erikli: “Okumadan Geçme!”, Ahmet İlker Mercan: “Cezayir Soykırımı Nasıl Gerçekleşti?”, Sulhi Ceylan: “Kendimi Göremiyorum!”, Ömer Faruk E. : “Balkonlar Adımlarıdır Evlerin Ya da Merhabalarıdır Birbirlerine Karşı”, Emrah Mete: “Dünyaya Karamsar Bir Bakış: 1984”, Mihriban Eloğlu: “Bir Şehirlerarası Otobüs Yolculuğunun Anatomisi”, Okay Tiryakioğlu: “Bu Yol Mısır’ın fethine Çıkar”, Ali Yurtgezen: “Müslümana Gâvur Eziyeti” , Ali Muhsin Türkoğlu: “Medine Müdafii Fahreddin Paşa”, Şule Beyaz: “Hanginiz Selahattin Eyyûbi’nin Torunu?”, Mücahit İlker: “Toplu Hezeyan” Bülent Ata: “Camekânlı Dolap”, Mümin Munis: “Solakân-ı Hassa: Sultan’a Sırt Dönmeyenler”, Süleyman Salih Şahin: “Gidenlerin ve Yarım Kalanların Boşnakçası: Kar”, Nazım Yılmaz: “Berbere Gideceksen Gazetede Ne Var Ne Yok Bileceksin”, M. Fatih Çakır: “Tunus ve Cezayir’in İstiklâli” yazılarıyla dergide yerini aldı.
Ayrıca Peride Nigâr Hanımefendi, “Muharrem Cezbe, Server Bedi’yi Nasıl Payladı?” ve Üstad Muharrem Cezbe “Self- service” Türk Kahvesi Olur mu?” yazılarıyla Eylül sayısında yerlerini aldı.
Gündelik hayatın, sosyal konuların, genel kültürün ve mizahın geniş yer tuttuğu yazılar da zevkle okuyacağınız bir bölüm oluşturuyor. “İllüstrasyon”, “Gençliğin Gündemi”, “Kitap”, “Gençlik Sohbetleri”, “Ajanda”, “Sözlük”, “Makam” bölümleri de ilginizi bekliyor.