Mostar, okuruyla 139. kez buluşuyor. Eylül sayısının kapak konusu “Büyük Türkiye Ümidi ve Beklenen Türkiye”
Türkiye’de hâlâ birçok ümitsiz genç “kapağı atmak” için ecnebi ülkeleri düşünüyorsa kendi değerimizi ve vatan müdafaasını bir kere daha düşünmek zorundayız demektir. Önce “aşağılık duygusu”nu atmalı, kendi kimliğimize dair ve kendi hayatımıza dair kıymetleri şuur katına çıkarmalıyız. Aksi takdirde Türk milletini yozlaştıran kötülükler ve “aşağılık duygusu” yok edici bir tesir gösterecektir. Şuur katına çıkarılacak Türk kimliğinin kodları ise tarihtedir. “Beklenen Türk” ve “Türk Ümidi” bahsettiğimiz bu tarihî rolü ifade eden kavramlardır.
Bu sayıda Yaşar Demir ile Avrupa tarihi “Avrupalılık” ekseninde konuşulmuş: “Avrupalılık Ayrımcı Bir Anlayışı İfade Eder”
Mehmet Raşit Küçükkürtül: “Büyük Türkiye Ümidi ve Beklenen Türkiye ”, Ali Muhsin Türkoğlu: “İstiklâl Gâzisi Ve 27 Mayıs Mağduru: Rüştü Erdelhun Paşa”, Ozan Bodur: “Siz Grebene’yi Bilir Misiniz?”, Yunus Emre Özsaray: “Tarihsiz Milletler, Talihsiz Milletlerdir”, Şule Beyaz: “Frambuazlı Ördek Yahnisi Yiyeceksen NLP Bileceksin”, Okay Tiryakioğlu: “Bağdat Ve Revan Fatihi IV. Murat Han”, Nazım Yılmaz: “Direnen Bakkalara Sahip Çıkalım”, Davut Bayraklı: “Tasavvuf Anadolu’nun Çimentosudur”, Ömer Faruk E. : “İçimizdeki Mankurtlar”, Mücahid İlker: “Medyanın ‘Ben Demiştim’ Adamları”, Sulhi Ceylan: “Umut Mücadelenin Çocuğudur”, Can Fırtına: “Unutma!”, Mehmet Erikli: “İstikbâl Topraktadır” Ömer Kara: “Bir Şehir Sanatı Olarak Roman”, Murat Koparan: “Anadolu İrfanının Bir Tezahürü: Halil Kantarcı”, Aydoğan K: “Batman’ı Öldürelim”, Arif Akbaş: “Kimin Tarihi, Neyin Tarihi?”, Süleyman Salih Şahin: “İki Dünyanın Tam Ortasında Adaleti Haykıran Ev Sahibi”, Eser Sazak: “Müminin Meşgul Olması Gereken Şeyler”, M. Fatih Çakır: “Bu da mı Asrîlik İcabı?” yazılarıyla Eylül sayısında…