Bize Ulaşın
Mollahüsrev Mh. Taştekneler Sk. No:12
Süleymaniye Fatih/İstanbul
0216 305 04 36

Kıtalar Aştık

1 (4)-min
Türkiye’de ve dünyada gönüller yapmaya devam eden Beşir Derneği, “Kurban yeryüzünün tüm renkleriyle yakınlaşmaktır” sloganıyla başlattığı dünya genelindeki kurban bağış hizmetine Mostar Gençlik Gönüllülülerinden 10 öğrenci de farklı ülkelerde görev alarak katıldı.
1 (5)-min
Cenab-ı Hakk’ın rızasına ulaşmak, insanlara yardım etmek ve sosyal dayanışmaya sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Kurban Bağış organizasyonu için Ömer Ateş (Trakya Üni.) Arnavutluk’a, Cuma Tatu (Makerere Üni.) D. Kongo Cumhuriyeti’ne, İsmail Tayyar (KTU) Gürcistan’a, S. Muhammed Enes Pınarbaşı (Marmara Üni.) Kosova’ya, Zeynel Abidin Argun (Dokuz Eylül Üni.) Kırgızistan’a,  Aziz Talha Yavuz (Boğaziçi Üni.) Malezya’ya, İsa Derse (Trakya Üni.) Makedonya’ya, Raşit Güngör (Hacettepe Üni.) Senegal’e, Enes Albayrak (Çukurova Üni.) Somali’ye ve Abdulkadir Tekin (Marmara Üni.) Sudan’a gittiler.
1 (3)-min
#KıtalarAşıyoruz sloganı ile yola çıkan Mostar Gençlik Gönüllüleri, insanlara hizmet etme neşesinin yanısıra yurtdışı tecrübesi edinme fırsatı da buldu. Gönüller yapmak ve mazlum coğrafyalardaki kardeşlerinin bayramını kutlamak üzere on farklı ülkeye giden gençler birbirinden güzel hatıralar ile ülkemize döndüler.
1 (2)-min
İşte gençlerin gözünden kurban hizmetini özetleyen birkaç cümle;
Abdulkadir Tekin – Marmara Üniversitesi – Sudan
 “Anladım ki biz ne kadar dik durursak mazlumlar gölgemizde rahatlıyor, nefes alabiliyor. Aslında hiç unutulmadığımızı ve hep beklenen olduğumuzu, halkın Türk bayrağını gördüklerinde mutluluk gözyaşlarında, çocukların gülüşlerinde, yaşlıların tebessümünde ve gençlerin bize sıkı sıkıya sarılmalarında görebildim.” 
1 (2)-min
 Seyit Muhammed Enes Pınarbaşı – Marmara Üniversitesi – Kosova
Kosovalı bir gençle sohbet ederken su sözleri söyledi: “Buradaki herkes kendini Türk zannediyor. Türk olmak o kadar kolay değil. Türk olmak için vatan sevgisi millet sevgisi olması gerek.”
1 (1)-min
Enes Albayrak – Çukurova Üniversitesi – Somali
“Bir tebessüm… Evet bunun için değer. Somali de kurban et dağıtımı esnasında karşılaştığım yaşlı gözler bana Türkiye’deki rahat halimi hatırlattı. Beni düşünceye sevk etti. Ayrıca insan canının ne kadar ucuz olduğunu da Somali de anladım. Çünkü burada iç savaş var. İnsanlar birbirlerini öldürüyor.”
1 (1)-min
Zeynel Abidin Argun – Dokuz Eylül Üniversitesi – Kırgızistan
Bu seyahat sayesinde birçok aileyi ziyaret etme, kültürlerini daha yakından tanıma ve bayramlarını kutlama fırsatı elde ettim. Bir yaşlı teyzeye kurban eti vermek için evinin kapısını çaldığımızda unutamayacağım bir anı yaşadım. Teyze Türkiye’den geldiğimizi duyduğunda büyük bir sevinçle bizi karşıladı ve bildiği bütün dillerle (Rusça, Kırgızca, Uygurca) dualar etmeye başladı. Bizi evin içine davet etti. Bayram kutlamaya gelenler için ayırdığı odaya buyur etti. Odada masa ve etrafında sandalyeler vardı. Evde neyi varsa; meyve, şeker, tatlı, vb ile masayı donatmıştı. Daha sonra öğrendim ki burada bayram âdeti böyleymiş ve sofra bayram boyunca kaldırılmıyor ve misafirlere ikram ediliyormuş.

Sitemiz daha iyi kullanıcı deneyimi vermek için çerezler kullanmaktadır.