Robotik Kodlama Atölyesi
Eğitim Süresi: 5 Hafta
Eğitmen: İsmail Hakkı Gezer
Atölye Kontenjanı: 20
Atölye İzlencesi
1.Hafta: Robot ve Robotik Terminoloji
İçerik: Robot Nedir?, Robotik Kavramlar, Robot Çeşitleri, Temel Robot Bileşenleri, Eklem Çeşitleri, TCP(Tool Center Point), Neden Robot?
Kazanımlar: Katılımcılar robotları ve endüstriyel robot sektörünü tanıyacaktır. Ayrıca atölye sonunda genel robotik terminolojiye hâkim olacaklardır.
2. Hafta: Endüstriyel Robotlar
İçerik: Robot Manipülatörü, Robot Kontrolörü, TP (Teach Pendant)
Kazanımlar: Hyundai robot özelinde endüstriyel robot bileşenleri detaylı bir şekilde öğrenilecektir. Teach Pendant menüleri tanınacaktır.
3.Hafta: Robot Yörünge Programlama
Kazanımlar: Farklı robotik uygulamalara yönelik yörünge programlama işlemleri öğrenilecektir.
4.Hafta: Robot Simülasyon Programı
Kazanımlar: Hyundai Robot Firmasına ait HR Space simülasyon programı öğrenilecektir. Bu program kullanılarak örnek bir robotik hücre oluşturulacak ve bir uygulama gerçekleştirilecektir.
5.Hafta: Robot Uygulaması
Kazanımlar: Balkan Robot firmasında pratik eğitim gerçekleştirilecektir. Katılımcılar gerçek bir endüstriyel robot üzerinde almış oldukları eğitimi pratiğe dökeceklerdir.
Atölye Kazanımları:
Atölye sonunda katılımcılar endüstriyel robotları, uygulama alanlarını ve endüstriyel robot sektörünü yakından tanıyacaklardır. Endüstriyel robotik uygulamalarda gerçekleştirilen işlemleri kavrayacak, robot yörünge programlamayı öğrenecekler ve örnek bir uygulama simüle edeceklerdir.
Atölye İçin Gerekli Uygulamalar
HR Space (İndirme Linki: https://www.hyundai-robotics.com/english/customer/customer4_view.html?no=94)
Katılımcılarda Aranan Nitelikler
Atölye Mekatronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencilerine yönelik olup ilgi alanları dâhilinde olması kaydıyla herkesin katılımına açıktır.